“Το πολιτικό διακύβευμα της επόμενης μέρας είναι να σπάσουμε τον φόβο που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Να μιλήσουμε, να πείσουμε και να εμπνεύσουμε τους πολίτες για το εξής απλό και δύσκολο συγχρόνως, ότι μπορούμε, αξίζουμε και οφείλουμε να ζήσουμε καλύτερα”, τόνισε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Έφη Αχτσιόγλου σε συγκέντρωση-συζήτηση με μέλη και φίλους τους ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Ηράκλειο.
«Δεν είμαστε με τα τζάκια, δεν είμαστε με τις ελίτ, δεν είμαστε με την οικονομική ολιγαρχία αυτού του τόπου. Είμαστε με τους πολλούς, μας ενδιαφέρει να εκφράζουμε τις αγωνίες των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των ανέργων, των νέων, των επαγγελματιών που δουλεύουν ακατάπαυστα για να συντηρήσουν μία μικρή επιχείρηση, των επιστημόνων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων. Να τους ακούσουμε και να δείξουμε ότι υπάρχει βιώσιμη, εναλλακτική, ρεαλιστική λύση για την επόμενη μέρα».
«Να χτίσουμε ξανά ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία. Να βρεθούμε παντού, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στους επιστημονικούς φορείς, στα επιμελητήρια, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αλλά και σε μη διαμορφωμένες δομές, στις γειτονίες, οπουδήποτε παράγεται πολιτική», υπογράμμισε.
Αναφερόμενη στην κυβέρνηση της ΝΔ τόνισε ότι «θέλει να κρατήσει την ελληνική κοινωνία σε συνθήκη ανασφάλειας και μηδενικών προσδοκιών», τους δύο μήνες μετά τις εκλογές είδαμε «φωτιές να καίνε τη χώρα από άκρη σε άκρη. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Χάθηκαν περιουσίες και η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια. Το επιτελικό κράτος κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, είτε είναι εξαφανισμένο είτε εμφανίζεται για να νομιμοποιήσει τον εκφασισμό της κοινωνίας και να δώσει άλλοθι στους αυτόκλητους σερίφηδες στον Έβρο. Λέει “τα παράπονά σας στην κλιματική κρίση”, την οποία χρησιμοποιεί ως δικαιολογία».
Σημείωσε, επίσης, ότι «η εργασιακή κανονικότητα για τη ΝΔ είναι να σερβίρεις κολυμπώντας, να δουλεύεις 13 ώρες, να συνεχίσεις να δουλεύεις απλήρωτες υπερωρίες» και πρόσθεσε πως «για πρώτη φορά τόσοι πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε μία μέρα διακοπές, γιατί η οικονομική στενότητα έχει προκαλέσει γενικευμένη ασφυξία»